منو

استاندارد ONVIF چیست و چه کاربردی دارد؟

واژه ONVIF مخفف عبارت Open Network Video Interface و به معنای انجمن ارتباط باز ویدیو تحت شبکه است. از این تکنولوژی در دوربین های مدار بسته تحت شبکه استفاده میکنند و یک رابط بین دوربین های مدار بسته و دستگاه های ضبط کننده تصاویر مثل NVRها، VMSها و … میباشد.
در سال 2008 برای اولین بار شرکت ها و برند های معتبری همچون سونی، بوش و اکسیس این سوال برایشان مطرح شد که استاندارد ONVIF چیست و این پروتکل کاربردی را در دوربین های مدار بسته تحت شبکه خود طراحی کردند.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

ONVIF
نصاب دوربین مدار بسته
برای اطلاع از قیمت و خدمات نصاب دوربین مدار بسته با ما ارتباط برقرار کنید
دوربین مداربسته

استاندارد ONVIF چیست

در قبل از پیدایش تکنولوژی ONVIF رابطی برای اتصال بین دوربین های IP و دستگاه های ضبط تصاویر که از برند های متفاوت بودند وجود نداشت و همواره کاربر مجبور به استفاده از دوربین و دستگاه ضبط کننده از یک برند بود ولی بعد از پیدایش این تکنولوژی محدودیت های موجود در این زمینه برطرف شد و با برند های مختلف نیز سیستم دوربین های مدار بسته قادر به کار بودند. اگر می‌خواهید در مورد این مسئله بیشتر بدانید به فروشگاه دوربین مدار بسته بروید. اگر می‌خواهید بیشتر در مورد اینکه استاندارد ONVIF چیست بدانید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

استاندارد ONVIF

همه چیز درباره استاندارد ONVIF

استانداردی مشابه ONVIF

در همان سال 2008 شرکت دیگری به نام PSIA نیز به منظور برقراری ارتباط بین دوربین ها و دستگاه های ضبط تصاویر طراحی شد و چه بسا این شرکت از شرکت ONVIF زودتر شروع به کار کرد، اما به دلیل پشتیبانی قوی تر شرکت ONVIF و سرعت بیشتر باعث شد تا در بین تولید کنندگان دوربین های مدار بسته محبوبیت بیشتری پیدا کند.
از دیگر مشکلات شرکت PSIA این است که با تعداد کمی از برند های سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته سازگاری دارد به همین دلیل از محبوبیت کمتری نیز برخوردار است و در هنگام نصب دوربین مدار بسته می‌تواند با محدودیت هایی روبه رو شود.
ما تا این قسمت از مقاله به توضیح “استاندارد ONVIF چیست” به صورت کلی پرداختیم، در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در خصوص این تکنولوژی صحبت کنیم.

استانداردی مشابه ONVIF ​

وظایف اولیه استاندارد ONVIF چیست

بعد از بیان کلی استاندارد ONVIF چیست و معرفی سایر تکنولوژی های مشابه این استاندارد به بیان وظایف اولیه و ابتدایی این قابلیت میرسیم تا بیشتر با این فناوری کاربردی آشنا شویم.
از اولین وظایف این استاندارد برقراری ارتباط بین دستگاه های IP و ویدیویی است.
وظیفه دوم استاندارد ONVIF ایجاد ارتباط بین محصولات ویدیویی و دوربین مدار بسته از هر نوع برند میباشد.

مزایای استفاده از تکنولوژی ONVIF

یکی از مهمترین و اصلی ترین مزیت های این تکنولوژی فراهم کردن ارتباط میان دوربین های مدار بسته و دستگاه های ضبط کننده تصویر از برندهای مختلف است، با استفاده از استاندارد ONVIF نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته مختلف بسیار آسان‌تر گشته است و نصاب دوربین مدار بسته کار راحت تری برای نصب دوربین مدار بسته خوهد داشت و همینطور کاربر مجبور به استفاده از یک دوربین و یک دستگاه ضبط کننده تصویر از یک برند نمیباشد.
از دیگر مزیت های تکنولوژی ONVIF میتوان به این موضوع اشاره کرد که با بیش از ۵۰۰۰ کمپانی مطرح تولید دوربین مدار بسته در دنیا سازگاری دارد و همین امر باعث گشته تا کاربران در امر تعمیر و نگهداری و توسعه دوربین های مدار بسته خود آسودگی خاطر داشته باشند.
توسعه مداوم فناوری ONVIF و پشتیبانی از نسخه های جدید و به روز این قابلیت از دیگر مزایای آن به شمار می آید.

معایب استفاده از تکنولوژی ONVIF

بعد از عنوان استاندارد ONVIF چیست همچنین بیان مزیت‌های این تکنولوژی، بهتر است که معایب آن را نیز بیان کنیم.
یکی از معایب این استاندارد عدم پشتیبانی آن از کد H.265 است و همچنین از دیگر ایرادات آن می توان به این موضوع اشاره کرد که استاندارد ONVIF توسط تمام تولید کنندگان با یک کیفیت تولید نمی شود.

نسخه های موجود ONVIF

ONVIF یک استاندارد صنعتی برای تبادل اطلاعات بین دستگاه‌های مداربسته است. این استاندارد برای اطمینان از تعامل و تبادل داده بین دستگاه‌های مداربسته از تولیدکنندگان مختلف استفاده می‌شود. هر چند که مفاهیم ONVIF در زمینه دوربین‌های مداربسته تا تاریخ دانش من در ژانویه 2022 اعمال شده‌اند، اما می‌توانید از سایت رسمی ONVIF به‌روزرسانی‌ها و اطلاعات جدید را بررسی کنید.

ONVIF در زمینه دوربین‌های مداربسته از نسخه‌های مختلفی استفاده می‌کند. برخی از این نسخه‌ها عبارتند از:

    1. ONVIF Core Specification v1.0:

      • مزیت: مبنای استاندارد ONVIF را فراهم می‌کند.
      • معیب: قدیمی بوده و امکانات محدودی دارد.
    2. ONVIF Core Specification v2.0:

      • مزیت: بهبودهای قابل توجه در مقایسه با نسخه‌های قبلی.
      • معیب: هنوز ممکن است برخی از نقاط ضعف وجود داشته باشد.
    3. ONVIF Core Specification v2.2:

      • مزیت: افزودن قابلیت‌ها و بهبودهای دیگر.
      • معیب: ممکن است نسبت به نسخه‌های بعدی از تکنولوژی کمتری بهره‌مند باشد.
    4. ONVIF Core Specification v2.4:

      • مزیت: پشتیبانی از ویژگی‌های پیشرفته‌تر.
      • معیب: ممکن است نیاز به سخت‌افزارهای جدیدتر داشته باشد.
    5. ONVIF Core Specification v2.6:

      • مزیت: بهینه‌سازی عملکرد و افزایش امکانات.
      • معیب: ممکن است نیازمند به به‌روزرسانی نرم‌افزاری باشد.
    6. ONVIF Core Specification v2.7:

      • مزیت: آخرین به‌روزرسانی با ویژگی‌های به‌روز.
      • معیب: نیاز به سازگاری با تجهیزات جدید و مدل‌های دوربین‌ها.

    در نهایت، برای بهترین تجربه از دوربین‌های مداربسته و اطمینان از تعامل با تجهیزات مختلف، توصیه می‌شود که از آخرین نسخه ONVIF استفاده کنید و با شرکت چشمان بیدار آریا برای نصب و راه‌اندازی تماس بگیرید.

پروفایل های استاندارد ONVIF چیست

در تکنولوژی ONVIF برای ایجاد ارتباط درست و بدون مشکل در دوربین ها و سیستم های تحت شبکه پروفایل های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها کاربرد و وظیفه مشخصی دارد، در ادامه به معرفی آنها می پردازیم :
پروفایل S :
• این پروفایل برای دوربین های مدار بسته تحت شبکه مناسب است و کاربرد هایی همچون ارسال صدا و تصویر، کنترل PTZ، تغییر پارامترهای تصویر و خروجی رله را بر عهده دارد.
پروفایل G :
• این پروفایل مخصوص همکاری بین تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده دوربین مدار بسته میباشد و کاربرد آن ارائه و باز پخش صدا و تصویر، کنترل ضبط، جستجو در بین تصاویر و داده های ضبط شده است.
پروفایل Q :
• این پروفایل نسبت به دو پروفایل قبلی دارای قابلیت های جدیدترین می باشد از جمله آسان سازی و سرعت بخشیدن در میان دستگاه ها با یکدیگر، راه اندازی و تنظیم پارامتر ها، ایجاد امنیت بالا است.
پروفایل A :
• ایجاد یکپارچگی کامل تر در میان سیستم های کنترل تردد جزء کاربردهای این پروفایل به شمار می آید.
پروفایل T :
• کاربرد پروفایل T، بیشتر در سیستم های نظارت تصویری است و همچنین قابلیت هایی همچون فشرده سازی H.264 و H.265 را بر عهده دارد؛ از دیگر کاربردهای این پروفایل هشدار وقایعی همچون تشخیص حرکت و … است.
پروفایل D :
• کاربرد این پروفایل در کنترل دسترسی و باز کردن درب ها و همچنین اتصال به خروجی رله است.

پروفایل های استاندارد ONVIF چیست​

عدم کارکرد استاندارد ONVIF چیست

با توجه به توضیحاتی که در طول این مقاله دادیم، این تکنولوژی با اغلب محصولات حفاظتی و امنیتی تحت شبکه سازگاری دارد اما در برخی از مواقع کاربر هنگام استفاده از استاندارد ONVIF با مشکلاتی مواجه می شود که عدم توانایی و برقراری ارتباط میان دستگاه ضبط کننده تصویر و دوربین مدار بسته را نشان میدهد. حال پیش می‌آید که چرا این اتفاق می افتد؟
یکی از اولین یکی از اولین مواردی که باید مورد بررسی قرار بگیرد این است که مطمئن شوید که دستگاهی که نصب کرده‌اید با فناوری ONVIF همخوانی داشته باشد. در برخی از مواقع بعضی از تولید کنندگان فقط نماد استاندارد ONVIF را استفاده میکنند و محصولات آنها این استاندارد را ندارد، برای مواجه نشدن با این مشکل به راحتی میتوانید لیست تولیدکنندگان استاندارد ONVIF را تهیه کنید.
از دیگر مشکلاتی که شاید از دلایل عدم کارکرد استاندارد ONVIF باشد این است که گاهی اوقات محصولات امنیتی تحت شبکه با پروفایل های ONVIF سازگاری ندارد.

برند های دارای استاندارد ONVIF

با توجه به محبوبیت و تقاضای زیاد از این استاندارد برند های معتبر و مطرح تولید دوربین های مدار بسته در دنیا سعی بر این دارند تا استاندارد ONVIF را در محصولات خود طراحی کنند اما از برندهای معتبری که این استاندارد را با کیفیت بالا در محصولات خود تعبیه کردند می توان به برند های : داهوا، هایک ویژن، مکسرون، آلباترون و تیاندی اشاره کرد.
اما مهمترین پیشنهاد فروشگاه چشمان بیدار آریا به مشتریان و همکاران این است که قبل از خرید حتماً از عملکرد دستگاه مورد نظر مطمئن شوند و با مشورت با تیم فروش این شرکت بهترین گزینه را برای خود انتخاب نمایند.

کلام آخر

همانطور که در طول این مقاله در خصوص پاسخ به سوال استاندارد ONVIF چیست سخن گفتیم باید متوجه شده باشیم که این استاندارد به عنوان یک راه ارتباطی در میان محصولات تحت شبکه شناخته شده است و اگر در یک پروژه نصب دوربین مدار بسته قصد خرید و استفاده از چند محصول تحت شبکه را دارید باید قبل از شروع به کار از پشتیبانی کردن محصولات خود از استاندارد ONVIF اطمینان حاصل فرمایید.

سوال: چرا استاندارد ONVF دوربین مداربسته اهمیت دارد؟

پاسخ: استاندارد ONVF دوربین مداربسته به عنوان یک فریمورک یکپارچه برای دوربین‌های مداربسته بر اساس پروتکل‌های شبکه‌های اینترنتی عمل می‌کند. با تأکید بر ارتقاء یافتگی و هماهنگی اجزای مختلف، این استاندارد می‌تواند این امکان را فراهم کند که دوربین‌های تولید شده توسط تولید کنندگان مختلف بتوانند به‌طور ساده و بدون مشکل با یکدیگر در یک شبکه ارتباط برقرار کنند. این ویژگی باعث کاهش هزینه‌ها و سرعت بیشتر در نصب و راه‌اندازی سیستم‌های نظارتی می‌شود.

سوال: آیا استاندارد ONVF تنها برای دوربین‌ها مفید است؟

پاسخ: خیر، استاندارد ONVF دوربین مداربسته برای تجهیزات مختلف نظارتی نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، دستگاه‌های ضبط تصویر، کنترلرها، و حتی نرم‌افزارهای مدیریتی نیز می‌توانند به این استاندارد تطابق یابند. این امر باعث ایجاد یک زیرساخت متمایز و یکپارچه برای سیستم‌های نظارتی در همه جا می‌شود.

سوال: چطور استاندارد ONVF امنیت سیستم‌های نظارتی را تضمین می‌کند؟

پاسخ: استاندارد ONVF دوربین مداربسته از مکانیزم‌های امنیتی قدرتمندی استفاده می‌کند تا دسترسی به دستگاه‌ها را محدود کند و از هرگونه تلاش غیرمجاز برای مداخله در سیستم جلوگیری کند. همچنین، این استاندارد از پروتکل‌های رمزنگاری قوی برای محافظت از اطلاعات حساس استفاده می‌کند.

سوال: چگونه استاندارد ONVF دوربین مداربسته در کاهش جرائم کمک می‌کند؟

پاسخ: استاندارد ONVF دوربین مداربسته با ارتقاء کیفیت و دقت تصاویر ویدیویی به ارتقاء نظارت می‌انجامد. این دقت بالاتر به نیروهای انفرادی و نیز نیروهای امنیتی کمک می‌کند تا هرگونه فعالیت مشکوک را به‌طور دقیق‌تر شناسایی و مداخله نمایند، در نتیجه باعث کاهش جرائم و افزایش امنیت عمومی می‌شود.

سوال: چگونه می‌توان استاندارد ONVF را در یک سیستم نظارتی موجود پیاده‌سازی کرد؟

پاسخ: برای پیاده‌سازی استاندارد ONVF در یک سیستم نظارتی موجود، کافیست دوربین‌ها و تجهیزات مورد نیاز خود را با مشخصات ONVIF به‌روز رسانی کنید. در اکثر موارد، تولیدکنندگان تجهیزات نظارتی، نسخه‌های به‌روز شده نرم‌افزار را برای اضافه کردن پشتیبانی از استاندارد ONVF ارائه می‌دهند. سپس می‌توانید این تجهیزات را به‌طور مستقیم به شبکه موجود خود اضافه کنید و از مزایای این استاندارد بهره‌مند شوید.

سوال: آیا استاندارد ONVF دوربین مداربسته قابل ارتقاء است؟

پاسخ: بله، استاندارد ONVF دوربین مداربسته به‌صورت مداوم توسط اعضای انجمن ONVIF به‌روزرسانی می‌شود. این به‌معنی افزودن ویژگی‌های جدید و بهبودهای به استاندارد است، که باعث بهبود کارایی و امکانات دستگاه‌های مداربسته می‌شود.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

سایدبار
0 محصول سبد خرید