مدار بسته ضد نور چیست و چه کاربردی دارد؟
حتما برای شما پیش آمده است که در عکاسی از یک سوژه که جلوی یک پنجره نشسته است متوجه شوید که تصویر سوژه شما سیاه شده است، است که این اتفاق در هنر عکاسی و فیلمبرداری عملیات ضد نور گفته می شود علت آن این است که کل تصویر شما دارای میزان نور بسیار زیادتری نسبت به سوژه است بنابراین سوژه شما ما کلا سیاه می شود، در دوربین مداربسته برای اینکه بتوانید با ضد نور مقابله کنید، باید بدانیم دوربین مدار بسته ضد نور چیست و همچنین تنظیمات مربوط به آن آشنا بوده تا بتوانید با این حالت بهترین تصویر از دوربین مدار بسته خود داشته باشید.
مدار بسته ضد نور چیست
برای اینکه بدانیم مدار بسته ضد نور چیست باید بدانیم که برای اینکه یک دوربین مداربسته بتواند به صورت ضد نور کار کند و تمامی تصاویر دوربین مدار بسته با کیفیت بالا نشان داده شود و نور های زیادی که در تصویر وجود دارد کاهش یابد می بایست که از یکسری از تکنولوژی های افزایش کیفیت دوربین که به صورت برنامه نویسی شده در درون دوربین وجود دارد استفاده شود.
در زمان نصب دوربین مدار بسته باید بدانیم که دوربین های مداربسته برخلاف دوربین های عکاسی قابلیت تنظیم دیافراگم را ندارند بنابراین از تکنولوژی WDR، BLC,HLC به منظور تطابق نیروهای موجود در دوربین استفاده می شود تا دوربین مداربسته ضد نور در حوزه سیستم های حفاظتی و نظارتی نیز مانند دوربین های عکاسی کاربرد داشته باشد.
توضیحات مربوط به هر کدام از این تکنولوژی ها به صورت نیمه تخصصی در زیر بیان شده است، در صورت نیاز به توضیحات تکمیلی می توانید با مشاوران ما در خصوص توضیحات فنی این تکنولوژی تماس حاصل نمایید. تا خرید بهتری را در فروشگاه دوربین مدار بسته داشته باشید.
تکنولوژی های دوربین مداربسته ضد نور
معرفی تکنولوژی WDR
برای مطالعه درباره اینکه دوربین “مدار بسته ضد نور چیست” باید بدانیم که WDR مخفف Wide Dynamic Range است.این تکنولوژی را دوربین های فیلمبرداری نیز دارا هستند که در واقع برای جبران مشکلات قرار گرفتن نور زیاد در کل دیافراگم دوربین فیلمبرداری می باشد با استفاده از این فناوری تصاویری که که برای دوربین تشکیل میشود در نواحی که تاریک بیش از حد هستند با استفاده از روش انتگرال گیری نسبت به محیط های روشن تر نور بیشتری به آن تعلق میگیرد.
درباره وقتی که فناوری WDR در دوربین فعال میشود از هر فریم تصویر یک کپی با سرعت شاتر کمتر در نظر گرفته می شود که باعث می شود مناطق تاریک کاملاً پر نور تر باشد و با استفاده از عمل تطابق با تصویر قبلی یک تصویر میانگین ای به وجود میآید که کیفیت تصویری واضح و متعادلی با تمام فضای یک سطح روشنایی ایجاد خواهد شد.
معرفی تکنولوژی BLC
در ادامه مطالعه درباره مدار بسته ضد نور چیست خوب است بدانیم BLC مخفف Backlight compensation جبران نور پس زمینه در واقع یک تنظیم دستی است که به شما این قابلیت را میدهد به جای اینکه دوربین برای شما انتخاب کند که کدام مناطق از تصویر شما نور مناسبی دارد شما آن را تنظیم می کنید.
یک بار دیگر توجه شما را به فناوریWDR جلب می کنم( در آنجا می بایست که نور محیط با نور منطقه تاریک تطابق پیدا کند) اینکه میزان تطابق به چه مقداری باشد توسط فناوری BLC تعیین می شود در واقع در این فناوری حداقلی نور محیط برای شما و توسط شما بر روی تصاویر دوربین مشخص میشود.
فعال کردن این فناوری به دوربین خود فرمان می دهید که قسمتهای روشن تر تصویر تان را بیش از حد نوردهی کند تا قسمت های تیره تر را به درستی و در معرض دید قرار دهید ولی با افزایش بیش از حد پارامتر BLC شما تصاویر مناطقی که دارای نور زیاد است را کاملاً منفجر می کنید و مانند نور خورشید می شود و هیچ گونه تصویری بر روی آن قابل مشاهده نیست .
معرفی تکنولوژی HLC
HLC مخفف Highlight compensation یا همان جبران هایلایت می باشد. این فناوری کاملاً در تضاد با BLC به صورت تعریف مستقیم می باشد ولی با در نظر گرفتن تکنولوژی WDR شما با داشتن دو پارامتر BLC و HLC میزان جبران مناطق روشن تر و تاریک تر تصویر خود را می توانید با استفاده از این دو پارامتر داشته باشید.
در این فناوری ممکن است دوربین شما در موقعیتی قرار بگیرد که نور های بسیار روشنی در میدان دید دوربین شما وجود داشته باشد مثلاً نورهای جلوی اتومبیل وقتی به دوربین تابیده می شود عملاً چیزی بر روی دوربین قابل مشاهده نیست با استفاده از این فناوری پروژکتور هایی که بر روی دوربین نور می توانند از معرض دید خارج شده و با آنها مانند یک منبع نوری کاملاً زائد برخورد کرده و آن . تصویر را کاملاً بی اثر می کند
تفاوت BLC ،WDR و HLC در دوربین مدار بسته
با توجه به تعریف جداگانه هر کدام از این پارامترها مشخص شد که تمامی اهداف این تکنولوژی ها و فناوری ها برای هدف نور محیط و “تولید دوربین مداربسته ضد نور” می باشد.
در دوربین های مداربسته ای که از سال ۲۰۰۶ به بعد تولید شده عملاً این سه پارامتر در کنار همدیگر در تمامی دوربین های مداربسته وجود دارد ولی میزان عملکرد و نوع کارایی آنها متناسب با نوع تکنولوژی دوربین کیفیت کارکرد آن ها متفاوت می باشد.
در اینجاست که تخصص و تجربه یک نصاب دوربین مداربسته و شناسایی دقیق پارامترهای مورد نیاز در پروژه نصب دوربین به کمک نصاب دوربین مداربسته می آید و یک نصاب متخصص از تجربه و همچنین شناسایی محیط و نورهای غیر متعارف که به دوربین تابیده می شود برای تنظیمات دوربین مدار بسته استفاده می کند.
ولی هیچ کدام از این تکنولوژی ها به تنهایی کاربرد خاصی ندارد در واقع شما با تنظیم BLC لازم است که حتماً HLC را نیز تنظیم کنید در غیر این صورت تصویر کل دوربین مداربسته شما در طول شب عمل چیزی جز یک سیاهی مطلق نمی باشد.
بنابراین در تنظیم دوربین مداربسته برای پارامترهای فوق لازم است که از یک نصاب دوربین مداربسته متخصص و با تجربه در حوزه راه اندازی دوربین مداربسته ضد نور استفاده نمایید
کاربرد دوربین مداربسته ضد نور
بیشترین کاربرد دوربین مداربسته ضد نور برای پروژه های نصب دوربین مداربسته پلاک خوانی است، زیرا در این پروژه های نور خودرو مستقیم به دوربین تابیده می شود و عملا تصویر دوربین بسیار گنگ و نا مفهموم خواهد بود، بنابراین یک نصاب دوربین مداربسته حرفه ای از دوربین های WDR دار یا همان دوربین مداربسته ضد نور در این پروژه استفاده خواهد کرد.
یا یکی دیگر از کاربرد دوربین ضد نور، زمانی است یک نصاب مجبور است دوربین را مستقیم به سمت پنجره نصب کند و فاصله دوربین تا پنجره حدود 3 متر میباشد در این صورت این دوربین حتما باید قابلیت HLC را داشته باشد تا نورهای اضافه را از بین ببرد.
سخن پایانی
حال که دانستیم مدار بسته ضد نور چیست برای اینکه یک دوربین مداربسته ضد نور با کیفیت داشته باشید میبایست شرایط محیطی خود را بررسی کنید و متناسب با آن نسبت به خرید دوربین با قابلیتهای بیان شده اقدام نمایید، زیرا دوربین مداربسته ای که این قابلیتها را داشته باشد و به درستی کار کند هزینه بالایی دارد و شما لازم است از یک نصاب دوربین با تجربه در این خصوص بهره بگیرید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...