آشنایی با انواع میکروفن در دوربین مدار بسته
اگر ضبط شدن صدا توسط دوربین مداربسته خیلی برای شما مهم است، پس مناسب است که پیش از خرید دوربین مداربسته از فروشگاه دوربین مداربسته، اطلاعات کافی درباره با انواع میکروفن در دوربین مدار بسته و اینکه آیا دوربین مورد پسند شما صدا ضبط می کند یا خیر؟ را داشته باشید تا بتوانید با یک تصمیم درست میکروفن ای مناسب کارتان خریداری نمایید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
میکروفن چیست و کاربرد آن در دوربین مدار بسته چگونه است
میکروفن وسیله ای است که انرژی صوتی را دریافت نموده و به انرژی الکتریکی برای اهداف مختلف تولید می کند. خیلی از افراد که قصد دارند از یک فضا از لحاظ امنیتی محافظت نمایند، می خواهند در کنار تصاویری که از محیط دریافت می کنند، صدای آن را هم در اختیار داشته باشند. امروزه این قابلیت بر روی خیلی از دوربینها موجود است اما در بسیاری دیگر موجود نیست و از میکروفن های خارجی در این زمینه استفاده می کند.هر دوی این محصولات را میتوانید از فروشگاه دوربین مدار بسته با بهترین کیفیت و قیمت تهیه نمایید و برای راهنمایی بهتر جهت انتخاب ادامه مقاله را مطالعه فرمایید.
همه چیز درباره ی انواع میکروفن در دوربین مدار بسته
انواع میکروفن در دوربین مدار بسته
می توان گفت که میکروفن های دوربین مداربسته از لحاظ نوع کیس و امکان تنظیم صدا به دو گروه دسته بندی می شوند که در ادامه انواع میکروفن در دوربین مدار بسته را بیان می کنیم:
- دوربینهای میکروفن دار
- طبقه بندی از نظر نوع بدنه
- طبقه بندی از نظر امکان تنظیم صدا
دوربین های میکروفن دار
یکی از انواع میکروفن در دوربین مدار بسته به این صورت است که میکروفن بر روی خود دوربین نصب است. اکثر دوربینهای تازهای که وارد بازار شدهاند، دارای میکروفن هستند و از قابلیت ضبط صدا پشتیبانی می کنند. میکروفن دوربین اصولا به صورت سوراخی کوچک بر روی بدنه دوربین قرار دارد. در تنظیمات دوربین می توانید ضبط صدا را فعال نمایید. کیفیت ضبط در میکروفن داخلی دوربین به مدل و برندی که می خرید بستگی دارد. دوربین میکروفن دار محدوده مشخصی را می تواند پوشش دهد. در زمان نصب دوربین مدار بسته توسط نصاب دوربین مدار بسته مناسب است برای اینکه صدا نویز نداشته باشد از کابل کواکسیال شیلددار استفاده شود و در زمان سیم کشی کابل با فاصله مناسب از برق فشار قوی نصب کرده شود.
دروبینهای IP در دو صورت توانایی ضبط صدا را دارند: یکی اینکه دوربین IP مجهز به ضبط صدا باشد. و دوم اینکه دوربین IP قابلیت این را داشته باشد که میکروفن به صورت جداگانه به آن متصل شود. قابل ذکر است که دستگاه NVR قابلیت اتصال میکروفن را دارا نیست، اگر ضبط صدا خیل برایتان مهم است، در زمان خرید توجه کنید که دوربین IP انتخابیتان یکی از 2 حالت بالا را دارا باشد.
دوربینهای آنالوگ HD به دو صورت می توانند صدا را ضبط نمایند: یکی اینکه دوربین آنالوگ HD مجهز به ضبط صدا باشد و دوم اینکه از طریق پورت A-V به دستگاه DVR به صورت مجزا میکروفن وصل کنید.
طبقه بندی از نظر نوع بدنه
میکروفن سوزنی: میکروفن ای کوچک است و به دلیل ساختار ظریفش، به عنوان میکروفن مخفی قابل استفاده است. میکروفن های سوزنی میتوان در محفظه های داکت و غیره نیز جاگذاری کرد.
میکروفن باکس: این نوع میکروفن دارای بدنه مستطیل شکل است و پیچی برای تنظیم صدا روی آن قرار دارد.
میکروفن گلفی: میکروفن هایی هستند که در داخل بدنه شبیه به توپ گلف هستند، حجم و وزن خیلی کمی دارند و با ولتاژ 6 الی 12 ولت کار می کنند. عموما دو فیش آماده پرس شده دارند؛ یک فیش RCA یا AV جهت منتقل کردن صدا و یک فیش برق آداپتوری برای تامین انرژی برق دارند.
طبقه بندی از لحاظ امکان تنظیم صدا
میکروفن ها به دو دسته ولوم دار و بدون ولوم تقسیم می شوند. با استفاده از پیچی که در ساختار آنها تعبیه شده است، میتوان صدا را تنظیم نمود. توجه داشته باشید که نباید میکروفنرا در مکانهایی با آلودگی صوتی بالا قرار داد. قرار دادن میکروفندر کنار مکانهای پر سروصدا سبب کاهش کیفیت صدای ضبط شده می شود.
اجزای تشکیل دهنده میکروفن
میکروفن از چندین بخش تشکیل شده است. بخش برد صدا کار پردازش صداها را به عهده دارد. یک فیش بر روی سیم دستگاه شنود یا برد وجود دارد که برای وصل شدن به منبع تغذیه 12 ولت در نظر گرفته شده است. برق منبع 12 ولت را باید به مکان نصب میکروفن سیمکشی کرده و از میکروفن به وروردی صدای دستگاه DVR کابل کشی کنید. دستگاه DVR باید به اندازه تعداد میکروفن ها خروجی صدا داشته باشد، بیشتر دستگاههای DVR محدودیت تعداد ورودی صدا را دارند. اگر به نصب بیشتر از یک میکروفن نیاز دارید، باید قابلیت چند پورت صدا را داشته باشد.
انواع میکروفن در دوربین مدار بسته بر اساس جهت صدا
انواع میکروفن در دوربین مدار بسته بر اساس جهت صدا این گونه می توان تقسیم کرد غیر از میکروفن هایی که بر اساس ظاهری به آنها پرداختیم، می توان میکروفن ها را بر اساس اینکه در چه جهت هایی قابلیت ضبط صدا را داشته باشد نیز انتخاب نمود. بر این اساس میکروفن ها به دو دسته تقسیم می شوند:
- میکروفن های چند سویه: این میکروفن ها این قابلیت را دارند که صدا را در هر جهتی دریافت نمایند.
- میکروفن های یک سویه: این نوع میکروفن تنها می تواند در یک جهت صدا را از محیط دریافت نماید.
مراحل نصب میکروفن در دوربین های مدار بسته آنالوگ و HD
مراحل نصب میکروفن در دوربین های آنالوگ و HD تقریبا یکسان است. فیش نری AV را به دو سر کابل وصل می کنیم. برای اتصال کابل به فیش می توان از فیش لحیمی یا نری استفاده کرد. سپس یک سر فیش AV را به خروجی صدا میکروفن و سر دیگر آن را به دستگاه DVR وصل می کنیم. چنانچه پیش تر نیز گفته شد مصرف برق میکروفن ها ناچیز است و می توان از یک آداپتور هم جهت تامین برق دوربین و هم تامین برق میکروفن استفاده کرد. به این صورت می توان از یک کابل دو در یک استفاده نمود و آن را برای میکروفن و دوربین به اشتراک گذاشت. بعد از اینکه مراحل فوق انجام گرفت می توانید در دستگاه DVR با فشردن دکمه میکروفن ، آن را امتحان کنید و اگر درست بود آن را در محل مورد نظر فیکس نمایید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...