تاریخچه دوربین مداربسته، از گذشته تا اکنون
دوربین مداربسته یا همان Closed Circuit Television که به اختصار CCTV بیان میشود وسیلهای است برای ضبط و ثبت تصاویر. این دستگاه پرطرفدار باعث ایجاد امنیت و آرامش و حافظ اموال در محل کار و زندگی است. ضبط تصاویر از طریق دوربین مداربسته صورت میگیرد و از مانیتور به وسیله دی وی آر و ان وی آر نمایش میدهد. ما در این مقاله به تاریخچه دوربین مداربسته ،از گذشته تا کنون می پردازیم.با ما در این مقاله همراه باشید تا بررسی کنیم اولین دوربین های مدار بسته به چه صورت بوده و در طی زمان چه تغییراتی داشتند.
تاریخچه دوربین مداربسته
تاریخچه دوربین مداربسته به این صورت است که اولین دوربین مداربسته در دنیا به صدها دهه پیش برمی گردد.در سال ۱۹۴۹ در کشور آلمان در زمان جنگ جهانی آنها قادر به ساخت اولین دوربین مداربسته برای نظارت بر پرتاب موشک صورت گرفت.این موشک اولین سلاح جنگی در دنیا بود که با نصب دوربین مداربسته سیستم تصویری داشت. ساخت و مسئولیت این دوربین مداربسته توسط فردی آلمانی به نام والتر بود.اولین دوربین مداربسته نیاز به مجوز دولتی نیز نداشت.با گذشت زمان و استفاده از دوربین مداربسته در معابر و خیابان ها به منظور دوربین ثبت تخلف و بالا رفتن امنیت این دوربین ها بسیار مورد استقبال قرار گرفتند .امروزه انواع مختلفی از این دوربین ها را در فروشگاه دوربین مداربسته می توانید مشاهده و خریداری کنید و افرادی که نصاب دوربین مداربسته هستند به سرعت برای نصب و راه اندازی دوربین و ایجاد امنیت برای شما اقدام خواهند کرد.
در ادامه درباره اولین کارخانه تولید کننده دوربین مدار بسته و اولین دوربین های مدار بسته ای که در ایران ساخته و استفاده شده است صحبت خواهیم کردو ساختار دوربین های مدار بسته را از گذشته تا کنون مورد بررسی قرار می دهیم.
دوربین مداربسته از گذشته تا کنون
اولین کارخانه ساخت تولید دوربین مداربسته در دنیا
برای دانستن درباره ی “تاریخچه دوربین مداربسته” بهتر است بدانید که اولین کارخانه تولید دوربین مداربسته در دنیا در کشور آمریکا صورت گرفت.
در سال ۱۹۴۹ شخصی به نام وریکون اولین کارخانه “تولید دوربین مداربسته” را ایجاد کرد.
در آن زمان مردم درک صحیحی از دوربین مداربسته و نقش بسزا آن در ایجاد امنیت و آرامش نداشتند؛ اما وریکون با شعار معروف خود که نصب دوربین مداربسته نیاز به مجوز قانونی ندارد اولین وسوسهها را برای ترغیب مردم ایجاد کرد.
در ادامه مطالعات درباره ی تاریخچه دوربین مداربسته ،اولین ساخت دوربین مداربسته که قادر به ضبط تصاویر بود در سال ۱۹۶۸ در آمریکا صورت گرفت که این امر در محبوب شدن این وسیله در میان عوام تأثیر به سزایی داشت.
بعد از گذشت چند سال و با رونق گرفتن تولید دوربین مداربسته در سال ۱۹۷۳ نصب دوربین مداربسته در معابر شهری نیویورک صورت گرفت و بعد از آن بود که اهمیت نصب دوربین مداربسته بر همگان آشکار شد و بانکها و مؤسسات و بقیه مکانها برای جلوگیری از سرقت و حفاظت از اموال نصب دوربین مداربسته را در روند کاری خود قرار دادند.
اولین دوربین مداربسته در ایران
تاریخچه دوربین مداربسته در ایران نیز به این صورت است که اولین دوربینهای مدار بسته در ایران در سال ۱۳۳۹ در جادههای کرج به منظور کنترل سرعت نصب شد.
دوربین مداربسته پیشرفته
اولین تکنولوژی پیشرفتهای که در ساخت تولید دوربین مداربسته صورت گرفت در سال ۱۹۹۰ تکنولوژی Multiplexing به معنی تقسیم و اقدام بود.
وقتی میخواستیم تصویر چند دوربین مداربسته را در یکمانیتور ببینیم از این وسیله استفاده میکردیم.
بعد از مدتی برای ذخیرهسازی تصاویر ضبط شده دستگاههای کوچک دیجیتالی به اسم DVR پدیدار شد. این دستگاهها به سرعت جایگزین دستگاههای VCR که بسیار هم بزرگ و جاگیر بود شد.
اولین دوربین تحت شبکه
بعد از دوربینهای آنالوگ و دیجیتال در سال ۱۹۹۵ در یک شرکت سوئدی اولین دوربینهای مدار بسته تحت شبکه تولید شد.
با تولید این دوربینهای مدار بسته تحول عظیم و عجیبی در ساخت دوربین مداربسته صورت گرفت.
به وسیله این دوربینهای مدار بسته تماس صوتی و تصویری از هرجای دنیا میتوان با یکدیگر برقرار کرد.
ساختار دوربین مداربسته
هر دوربین مداربستهای دارای ساختار و شکل ظاهری میباشد که در تمامی دوربینها ثابت است.
اولین بخش از دوربین مداربسته بدنه دوربین میباشد، اجزا و قطعات دوربین مداربسته در بدنه که به آن کیس میگویند قرار میگیرد. بدنه دوربینهای مدار بسته به انواع مختلفی از قبیل دام، بولت، اسپیددام و کیس تقسیم میشوند که هر کدام در مکان خاص خود کاربرد دارد.
دومین بخش از دوربین مداربسته سنسور دوربین است، این قطعه از دوربین مداربسته نقش به سزا و مهمی را در دوربینهای مدار بسته ایفا میکند. وظیفه سنسور دوربین مداربسته تبدیل نور تابیده شده به سیگنال الکتریکی است. سنسورهای به کار رفته در دوربینها میتوان به CMOS و CCD اشاره کرد.
سومین بخش از دوربین مداربسته لنز دوربین است. به طور کلی سه نوع لنز ثابت، متغیر و موتورایز در دوربینهای مدار بسته وجود دارد.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...