ترانک چیست و چه کاربردی دارد؟
ترند یا ترانک این وسیله ای است که به صورت یک حالت کاور تمامی کابل کشی های پی در پی بر روی دیوار را به صورت کامل درون خود قرار داده و باعث می شود که زیبایی محیط داخل ساختمان به علت کابل کشی هایی که برای کارهایی مانند نصب دوربین مداربسته و یا شبکه کامپیوتری و یا حتی کابل کشی های روکار برق به هم نریزد.
در جواب سوال ترانک چیست ، علاوه بر اینکه یک وجه زیبایی دارد میتواند در طول مسیر به دلخواه و هر تعدادی که خواستید خروجی های از نوع پریز برق پریز تلفن شبکه و یا دیگر مکانیسم هایی که بر روی آن قابل اجرا میباشد را نیز طراحی و پیاده سازی کنید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
ترانک چیست ؟
شما در یک پروژه شبکه کامپیوتری و یا نصب دوربین مدار بسته می خواهید که از روی دیوار تعداد زیادی کابل را رد کنید و یا می خواهید به هر دوربین مداربسته کابلی را برسانید در این صورت برای اینکه کابل ها شما حفاظت شده باشند و از دسترس عموم خارج شده باشند از ترانکینگ استفاده میکنیم که باعث می شود علاوه بر زیبایی جانبه امنیتی پروژه را نیز به صورت کامل تحت شعاع قرار داده و بهترین خروجی از پروژه را برای ما به ارمغان بیاورد نمونه کامل از یک ترکی را شما می توانید در تمامی ادارات دولتی و بانک ها به صورت کامل مشاهده نمایید.
در این مقاله آموزشی قرار است به شما توضیح دهیم ترانک چیست و انواع آن و جنس بدنه آن ها و اجزای داخلی یک ترانک را به شما به صورت کامل آموزش داده تا در صورت نیاز به توانید از آنها در اجرای پروژه های خود بهره برداری نمایید.
جنس بدنه ترانک چیست ؟
جنس تمام ترانک از خانواده پلاستیک های فشرده که تحت عملیات تزریق پلاستیک با فشار و دمای بالا تولید می شود، به صورت کلی جنس ترانک از دو دسته کلی PVC و UPVC می باشد که بر اساس برند و کیفیت مورد نیاز یکی از این دو مورد استفاده میشود که تنها فرق آنها در مقاومت در برابر نور خورشید و عدم تغییر رنگ و کیفیت به مرور زمان میباشد.
برای دانستن اینکه جنس ترانک چیست باید بدانید که به گونه ای باشد که قابلیت تحمل ضربه به میزان بسیار بالایی را داشته باشد و همچنین قابلیت انعطاف پذیری آن یکی از مواردی که در انتخاب جنس بدنه ترانکینگ باید مد نظر سازنده قرار بگیرد زیرا ترانکها در زوایای مختلف حرکت می کند و باید بتواند به گونه ای باشد که در این زوایا شکستن شود ( یکی از فرقههای ترانک و داکت دقیقا در همین جنس بدن است زیرا داکتها هیچ گونه انعطافپذیری قابل قبولی ندارد و با کوچکترین فشار شکسته میشوند ) .
رنگ ترانک تمام سفید بوده و این سفید بودن علاوه بر جنبه ظاهری که به پروژه شما می دهد یک جور محافظت در برابر انعکاس نور و عدم گرم شدن طول مسیر کابل کشی می باشد ولی برخی از شرکتها مانند لگراند در یک سری از دسته محصولات خود از رنگ های دیگر نیز استفاده کرده اند که البته در دیتاشیت محصول به این نکته اشاره شده است که بهتر است طول مسیر های کوتاه برای آنها در نظر گرفته شود و همچنین یک سری منافذ در طول ترانک قرار داده شود تا امکان رد و بدل شدن هوا در داخل ترانس مهیا باشد.
ابعاد و سایز های ترانک ها
ترانک های موجود در بازار ایران در ابعاد و اندازه های مختلفی به بازار تولید و عرضه شده است رایج ترین ارزهای ترانکینگ ۸۰ ،105،150 و 195 میلیمتر میباشد. این ها تقریباً در تمامی برند های موجود در داخل ایران مورد استفاده قرار گرفته است اما چیزی که آنها را از همدیگر متفاوت میکند این ترانکینگ ها می باشد که در برخی از تولید های ایرانی ۵۰ میلیمتر و برخی دیگر با اعداد حدود هفت و حتی ۶۰ میلی متر نیز در بازار ایران کاملاً قابل خرید است اما بهترین عمق عمق ۵۰ میلیمتر است فرض کنید که شما نیاز به کشیدن کابل دوربین مداربسته AHD در داخل یک ترانک را دارید شما در یک ترانک با عرض ۱۰۵ میلیمتر و عمق ۵۰ میلیمتر می توانید تا حدود ۸ عدد کابل دوربین را به صورت کاملاً حرفه ای و دسته بندی شده در داخل این ترانک قرار دهید. این کابل ها را می توانید از فروشگاه دوربین مدار بسته تهیه کنید.
اجزای داخلی ترانک چیست
ترانه ها به صورت یک لوله کاملاً ساده که صرفاً داخل آن کار قرار گرفته باشد طراحی و ساخته نشده است بلکه دارای تعداد زیادی و انواع مختلفی از اجزای داخلی است که کمک میکند پروژه ها به صورت کاملا حرفه ای و همچنین به سادگی قابل اجرا باشد، اجزای داخلی ترانه ها عبارتند از زاویه داخلی و زاویه خارجی، سه راهی ترانک، کور کننده، ماژول های پریز برق و شبکه و درزگیر و پارتیشن از مهمترین اجزاء داخلی یک تراکم میباشد که به صورت خیلی ساده در پایین هر کدام از آنها را به صورت کاملاً ساده توضیح و کاربرد آن را بیان می کنیم :
زاویه داخلی: این قطعه برای این است که بتوانید دو تکه ترانک را در گوشه دیوار که با زاویه ۹۰ درجه از هم قرار دارند قرار بدهیم .
زاویه خارجی : این قطعه نیز مشابه با زاویه داخلی می باشد ولی در زاویه کاملاً مخالف آن به گونه ای که در قطعه زاویه داخلی رو به داخل بوده و در قطعه زاویه خارجی روبه خارج می باشد.
زاویه تخت : این قطعه زمانی کاربرد دارد که شما می خواهید یک حرکت افقی را به یک حرکت عمودی تبدیل کنید و یا بر عکس این حرکت را در این صورت شما لازم است که از قطعه زاویه تخت استفاده کنید.
کور کننده : در انتهای یک مسیر برای اینکه از ورود جانور ها به ترانک جلوگیری کنیم از کور کننده استفاده میکنیم که باعث می شود ترانک به صورت کامل بسته شود.
درزگیر: فرض کنید که درب دو عدد از ترانک ها با هم یک فاصله غیر قابل پوشش را دارند، در این صورت با استفاده از درزگیر شما می توانید این را پر کنید تا هم از ورود جانور و هم از ورود گرد و غبار به داخل ترانس جلوگیری کنید.
پارتیشن : شاید مهمترین قطعه داخلی یک ترانک همین پارتیشن باشد، زمانی که شما یا نصاب دوربین مدار بسته بخواهد کابل های برق فشار قوی و فشار ضعیف را در کنار کابل های دیتا مانند کابل شبکه و کابل دوربین مداربسته عبور دهد موضوع ایجاد نویز بر روی کابل های دیتا موضوعی اجتنابناپذیر است برای اینکه شما بتوانید یک منطقی که جلوگیری میکند از ایجاد میدان مغناطیسی بر روی کابل های دیتا را داشته باشید از پارتیشن ترانک استفاده می کنید.
تفاوت بین ترانک و داکت
ترانک و داکت از نظر مفهومی و کاربردی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و هر دوی آنها وظیفه محافظت و بسترسازی کابل ها را برعهده دارند ولی به صورت کلی آنها در کیفیت و کارایی متفاوت آنها و در نتیجه قیمت تمام شده و هزینه ها میباشد به صورت کلی ترانک برای پروژه های بزرگ و همچنین حائز اهمیت که در آنها کیفیت به مراتب بسیار مهم تر از هزینه می باشد بسیار قطعه کاربردیترین می باشد زیرا هم پروژه را به صورت کاملا حرفهای و نصب را به صورت کاملاً ساده انجام خواهد داد.
در صورتی که داکت برای پروژه های ارزان و کوچک مورد استفاده می باشد و اصولاً مهمترین دلیل انتخاب بین داکت و ترانک کاملاً وابسته به نیازها و الزامات پروژه و کارفرما و همچنین سطح مبلغ پروژه کاملاً تعیین کننده وجه تمایز و انتخاب بین این دو بستر کابل می باشد.
مزیت ترانک چیست
۱- با استفاده از ترانک در محیط نصب آن زیبایی و نظمی به سیم ها داده میشود ، با استفاده از ترانک پوششی بر روی سیم ها قرار میگیرد که این امر باعث میشود که در هم پیچیدگی سیم ها نمایان نشود و ظاهری آراسته به نمایش بگذارد.
2- وجود ترانک مانع از خیس شدن و زنگ زدن سیم ها میشود و برای سیم ها به عنوان یک محافظ عمل میکند.
3-عمر سیم ها و سالم ماندن آنها با نصب ترانک بیشتر میشود.
نحوه نصب ترانک
نحوه نصب ترانک
برای نصب ترانک در ابتدا باید تعداد پریزهای مورد نظر و نوع آنها را مشخص کنیم که در ابتدای کار و در مرحله اول این امر صورت میگیرد. بعد از مشخص شدن تعداد پریزها ترانکی را در نظر میگیریم که بتواند تعداد کابل مورد نیاز را پوشش دهد ، در این مرحله دقت داشته باشید که کابل برق نیز از تران استفاده میکند. استفاده از پارتیشن و یا صرف نظر از آن نیز در ظرفیت ترانک تاثیرگذار است.
مسیر ترانک کشی از نودهای کاربران و رک و جعبه فیوز میباشد که برای این کار حتما و باید به جنبه زیبایی و عدم برخورد با موانع توجه ویژه داشت و در نهایت کادر، فیس پلیت و پریز و سایر موارد را بر روی ترانک نصب میکنیم.
ارتفاع نصب ترانک معمولا بین 40 الی 70 سانتی متر است که در برخی از موارد خاص تغییر می کند.
بهترین برند ترانک چیست
بهترین برند “ترانک چیست” و به ویژه در ایران که دارای کیفیت به مراتب خوب و مناسبی برای پروژه های داخل ایران میباشد برند لگراند است اما دقت کنید که همین برند لگراند در بازار چندین تولیدکننده داخلی نیز دارد که فارغ از از کیفیت آن ها به شما توصیه می کنیم حتماً از برند لگراند اصلی خرید کنید تا هم اجزا داخلی متنوعی را که دارند برای پروژه خود بتوانید استفاده کنید و هم اینکه کیفیت ساخت آن ها بسیار به مراتب بهتر از تولیدکنندههای جانبی دیگر می باشد.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...