تفاوت پورت SATA و ESATA چیست ؟ بررسی دقیق آن
کلمه SATA مخفف عبارت Serial Advanced Technology Attachment و به معنای تکنولوژی ارتباطی پیشرفته است در این مقاله آموزشی قرار است در مورد تفاوت پورت SATA و ESATA با یکدیگر به صورت کامل صحبت کنیم تا بدانیم در زمان خرید دوربین مدار بسته کدام یک چه کاربردی دارد؟ و اینکه آیا از این دو پورت به صورت همزمان نیز میشود استفاده کرد یا خیر؟.
پورت SATA
معمولاً در دستگاه های ذخیره ساز تصویر و یا همان DVRیا NVRپورت های مختلفی در در پنل جلو و عقب دستگاه ها تعبیه شده است که برای انتقال و استخراج اطلاعات از دستگاه می باشد، پورت SATA یکی از آنها می باشد.
از پورت SATA برای انتقال اطلاعات از مادربرد به درایو هارد دیسک استفاده می شود.دانستن این اطلاعات قبل از نصب دوربین مدار بسته ضروری است چرا که برای انتقال اطلاعات از این کابل ها و پورت ها استفاده می شود.
پورت های ساتا کابل هایی هفت طولانی هستند که دارای ۷ پین می باشند، پورت SATA دارای سه نسخه متفاوت است که هر کدام نسبت به نسخه قبلی با کیفیت تر شده است. نسخه اول پورت ساتا دارای سرعت انتقال داده 1.5 گیگابایت و نسخه دوم دارای سرعت انتقال داده ۳ گیگابایت و پیشرفته ترین و نسخه سوم دارای سرعت انتقال داده تا ۶ گیگابایت است.
پورت ESATA
کلمه ESATA مخفف External SATA هست و زیرمجموعه پورت SATA می باشد با این تفاوت که انتقال داده ها در پورت ESATA از مادربرد بر روی هارد اکسترنال صورت می گیرد و همچنین سرعت انتقال داده و اطلاعات در پورت ESATA نسبت به نسبت به SATA بیشتر است. شما زمانی که به فروشگاه دوربین مدار بسته بروید مشاهده خواهید کرد که انواع کابل ها و پورت ها برای انتقال اطلاعات میان دوربین و حافظه وجود دارد بهترین انتخاب را می تواند نصاب دوربین مدار بسته بگیرد چرا که با توجه به نیاز شما و محیطی که در آن دوربین مدار بسته قرار دارد می تواند انتخاب دقیقی را انجام دهد.
کاربرد پورت SATA و ESATA در دوربین مدار بسته
در این مقاله ما سعی داریم که تفاوت پورت SATA و ESATA را به شما معرفی کنیم اما قبل از آن از کاربرد این دو پورت اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهیم تا شناخت کافی نسبت به پورت SATA و ESATA داشته باشید.
از پورت SATA و ESATA برای بکاپ گیری اطلاعات و داده ها بر روی هارد های اکسترنال و غرق اکسترنال در دستگاه های ضبط ذخیره ساز ز استفاده می کنند. سرعت انتقال و ذخیره سازی با استفاده از این دو پورت بسیار بالا است و باعث میشود که تمام تصاویر دوربین های مدار بسته بدون وقفه و به صورت آنلاین در هارد دیسک ذخیره شود و امنیت و آرامش بیشتری را برای کاربر فراهم سازد.
باید توجه داشته باشید که پورت SATA و ESATA تنها وظیفه انتقال اطلاعات و داده ها را بر عهده دارند و نمی توانند انرژی برق مورد نیاز برای هارد را فراهم کند و به زبان ساده تر می توان گفت که تامین کننده تغذیه هارد نمی باشند.
تفاوت پورت SATA و ESATA
ما در این مقاله با معرفی پورت SATA و ESATA شما را با قابلیت های بیشتر در دوربین های مدار بسته معرفی کردیم(در آن مقاله دانستیم که پورت ساتا چیست و چه کاربردی در دوربین مدار بسته دارد) و در این بخش تفاوت پورت SATA و ESATA را عنوان میکنیم.
• سرعت ذخیره داده ها در پورت ESATA بسیار بالا تر و بیشتر نسبت به پورت SATA است.
• پورت ESATA انتقال اطلاعات را بر روی هارد اکسترنال انجام میدهد.
• پورت SATA انتقال اطلاعات ت را بر روی هارد دیسک انجام می دهد.
• در پورت ESATA انتقال داده ها از دستگاه بر روی هارد کدگذاری نمی شود.
• پورت ESATA به عنوان یک پورت خارجی به شمار می آید و به راحتی قابل تعویض است.
• پورت ESATA بسیار باریک و به طول ۲ متر است ولی پورت SATA عریض و به طول 45.7 سانتی متر است.
پورت IDE چیست
پورت IDE به عنوان یک نسخه قدیمی پورت SATA به شمار میآید که برای اتصال به دستگاه های ذخیره ساز قدیمی مانند درایوهای نوری از آن استفاده می شد.
روش انتقال اطلاعات در این پورت به صورت سری بوده و تمامی اطلاعات به صورت بیت و بر روی ۸ کابل به هم پیوسته به صورت همزمان انتقال پیدا میکند این موضوع باعث میشود که هم سرعت انتقال کاهش پیدا بیابد همینکه تجهیزات استفاده شده دارای حجم بالایی بودند و این موضوع سرآغاز تولید پورت های موازی در دستگاه های ذخیره ساز و هارد بود.
تبدیل کابل IDE به کابل SATA
با انجام این کار یعنی تبدیل کابل IDE به کابل SATA و یا برعکس این امکان را به شما میدهد که درایو های قدیمی IDE را به پورت جدید SATA تبدیل کنید، همچنین امکان برعکس نیز وجود دارد و خوشبختانه تمام سیستم ها و دستگاه ها با این آداپتور سازگاری دارند.
از این کابل IDE اصلا برای دوربین مدار بسته کاربرد ندارد و تنها برای دستگاهای سری اول VCR های سال 1385 که وارد ایران شد کاربرد داشت که الان دیگر اصلا کاربردی ندارد.
تبدیل پورت ESATA به USB
در این مقاله ما تفاوت پورت SATAو ESATAرا عنوان کردیم و همچنین در ادامه به توضیح و معرفی کامل این پورت ها پرداختیم، حال در این قسمت تبدیل پورت ESATAبه پورتUSB را بیان می کنیم:
در ابتدا درایو اکسترنال مجهز به پورت خارجی ESATA را روشن کنید و سپس آداپتور Newer Tech خود را از طریق یک کابل ESATAبه درایو اکسترنال وصل کنید، حال آداپتور را از طریق کابل USB به پورت USB لپ تاپ متصل کنید.
راهکار شرکت داهوا در مورد پورت ESATA
با عنوان کردن تفاوت پورت SATA و ESATA تا حدود به برتری پورت ESATA نسبت به SATA شدیم، اما با توجه به مشکلاتی که در قبل به آن اشاره کردیم شرکت داهوا راهکار ویژه ای را برای ذخیره سازی تصاویر در مدت زمان بیشتر با استفاده از کابل ESATA ارائه کرده است.
معرفی دستگاه ESS و پورت ESATA باعث شده است که دستگاه ذخیره ساز به هارد های بیشتری متصل شود.
پس به هنگام استفاده از پورت ESATA میتوانید با استفاده از این دستگاه واسطه به افزایش فضای ذخیره سازی کمک کنید.
کلام آخر تفاوت پورت SATA و ESATA
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم تمام نکات و اصلی ترین تفاوت پورت SATA و ESATA را عنوان کردیم(و کاربرد آنرا در نصب دوربین مدار بسته کاملا تشریح کردیم) و به عنوان اصلی ترین تفاوت می توان به داخلی بودن پورت SATAو خارجی بودن پورت ESATA اشاره کرد.
شما با مطالعه انواع مقاله آموزشی که توسط شرکت چشمان بیدار آریا جمعآوری شده است میتوانید قبل از خرید و یا تصمیم به نصب دوربین مدار بسته درخصوص تمام اجزا و امکانات و کاربردهای این سیستم اطلاعات کامل را داشته باشید.
در نتیجه ( پس از بررسی “تفاوت پورت SATA و ESATA” ) در یافتیم که از این دو پورت به صورت همزمان نیز می شود استفاده کرد با این تفوات که هر کدام یک کاربرد جداگانه دارند و برای هاردهای داخلی و خارجی استفاده میشود.
در صورت نیاز به نصب دوربین مدار بسته میتوانید با شرکت چشمان بیدار آریا تماس حاصل نمایید تا بهترین خدمات را در کمترین زمان دریافت کنید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...