آشنایی با eoc در دوربین های مدار بسته
برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی eoc در دوربین مدار بسته باید قبل از هر چیزی کابل های کواکسیال را به طور کامل بشناسیم ،کابل های کواکسیال نسل جدیدی از کابل ها برای انتقال تصویر در دوربین های مدار بسته آنالوگ است و در دوربین های تحت شبکه از کابل های شبکه استفاده می شود .
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
eoc در دوربین مدار بسته
بارها در سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته کلمه eoc به گوش شما خورده است اما کاربرد eoc در دوربین مدار بسته را نمی دانید. Eoc مخفف کلمه Ethernet Over Coaxial و به معنای اترنت و یا شبکه کامپیوتری کابلی بر بستر کابل کواکسیال است.کابل های کواکسیال نیز همانند هر وسیله دیگری دچار مشکلات و ایراداتی می باشد ، یکی از این محدودیت ها در کابل های کواکسیال این مورد است که برای هر یک از دوربین های مدار بسته آنالوگ باید یک کابل استفاده گردد و در پروژه های بزرگ که تعداد نصب دوربین مدار بسته به مراتب زیاد میشود کابل کشی نیز بیشتر می گردد. در اینجا است که تکنولوژی eoc برای برطرف کردن این محدودیت در دوربین های مدار بسته آنالوگ و کابل کشی های کواکسیال به کمک ما می آید.
کابل کواکسیال و یا کابل شبکه
با توضیح مختصری در قسمت بالا از کابل های کواکسیال شاید این سوال برای کاربران پیش آید که کابل کواکسیال بهتر است و یا کابل تحت شبکه؟
برای پاسخ به این سوال در ابتدا لازم است که توضیح مختصری در خصوص تفاوت این دو دسته از کابل ها بیان کنیم.
مهمترین تفاوت در کابل کواکسیال و کابل تحت شبکه در این موضوع است که کابل های کواکسیال اطلاعات را به صورت امواج سینوسی و به وسیله تغییرات اعمال شده ولتاژ برق ارسال می کند و کابل های شبکه داده ها را به صورت دیجیتال ارسال می کند .
وقتی برای یک دوربین مدار بسته از کابل کواکسیال استفاده می کنیم برای ارسال اطلاعات یک طول موج و فرکانس مشخص ارسال می شود و در تعداد دوربین های بیشتر از یک عدد برای هر دوربین مدار بسته یک packet روی کابل ایجاد می گردد.در انتهای کابل کواکسیال این packet ها از هم تفکیک می گردد و به شکل دقیق مشخص میشود.
تمام این تکنولوژی با کمک فرآیند eoc به شکل ساده تری صورت میگیرد و در تمامی دوربین های مدار بسته میتوانیم بجای کابل تحت شبکه از کابل کواکسیال استفاده کنیم.
مزایای eoc در دوربین مدار بسته
برای دانستن مزایای eoc در دوربین مدار بسته بهتر است بدانید:
– کاهش پیدا کردن هزینه های کابل کشی در دوربین های مدار بسته تحت شبکه به دلیل استفاده از کابل کواکسیال و حذف کردن کابل برق
2- سهولت در راه اندازی و آسانی در نصب
3- دریافت تصاویر با رزولوشن بالا و کیفیت ایده آل به دلیل استفاده از دوربین مدار بسته تحت شبکه
4- افزایش متراژ پیاده سازی بستر دوربین مدار بسته از ۱۰۰ متر به ۲۰۰ متر
علت استفاده از eoc در دوربین مدار بسته
در صورتی که شما نصاب دوربین مدار بسته باشید و در حوزه نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته فعالیت میکنید، حتما پیش آمده است که برای یک پروژه ای که از قبل در آن دوربین های آنالوگ کار کرده باشند (یعنی بستر ارتباطی با کابل کواکسیال باشد) قصد استفاده از دوربین های با کیفیت تحت شبکه را داشته باشد.
در چنین مواقعی اکثر نصابهای دوربین مدار بسته بلافاصله امکان عدم استفاده از کابل کواسیال موجود را برای استفاده در دوربین IP مطرح میکنند( البته از یک نظر درست است و واقعا نمیشود که با کابل کواکسیال تصاویر دوربین مدار بسته تحت شبکه را انتقال داد ولی یک نصاب دوربین مدار بسته با تجربه مانند نصابهای شرکت چشمان بیدار آریا یک شیوه نوین را مطرح میکنند)
لازم است که حتماً از یک وسیله ای برای تبدیل سیگنال های دوربین تحت شبکه به سیگنال های قابل انتقال بر روی کابل های کواکسیال مطرح نمود و این وسیله تنها در تکنولوژی EOC طراحی شده و دارای کاربرد بسیار حرفهای در نصب پروژه های دوربین مدار بسته ایست که عملاً یا امکان نصب کابل شبکه وجود ندارد و یا اینکه هزینه های پروژه امکان تعویض کابل های کواکسیال به کابل های تحت شبکه را برای نصاب دوربین مدار بسته غیر ممکن می سازد.
علاوه بر موضوع مطرح شده در استفاده از تکنولوژی eoc در دوربین مدار بسته ، مورد دیگری نیز در پروژه های نصب دوربین مدار بسته ممکن است رخ دهد که نیاز به استفاده از تجهیزات تبدیل سیگنال های دوربین تحت شبکه به کابل کواکسیال باشد بنابراین در صورتیکه شما به عنوان یک نصاب دوربین مدار بسته در حین اجرای پروژه نصب دوربین مدار بسته با چنین مواردی مواجه شدید می توانید به جای صرف هزینه های زیاد برای کارفرما و به موازات صرف زمان زیاد برای تعویض کابل ها می توانید تنها با استفاده از تکنولوژی EOC نسبت به استفاده از بستر کابل کواکسیال برای انتقال تصاویر دوربین های تحت شبکه نیز استفاده کنید.
معایب eoc در دوربین مدار بسته
همانند هر تکنولوژی دیگری نیز فرایند “eoc در دوربین مدار بسته” معایبی دارد از مهمترین این ایراد ها می توان به این نکته اشاره کرد که استفاده از تعداد سه راهی های BNC در این فرآیند زیاد است و همین دلیل باعث میشود تا در هنگام قطعی تصاویر در دوربین مدار بسته ، عیب یابی دشوارتر گردد.
تجهیزات مورد نیاز جهت استفاده از تکنولوژی eoc در دوربین مدار بسته
تو اینجا اهمیت استفاده از از تکنولوژی Eoc را در سیستمهای حفاظتی و نظارتی متوجه شده اید اما در صورتی که قصد استفاده از این تکنولوژی را دارید می توانید از تجهیزات شرکت داهوا و مخصوصاً LR1002 به منظور بهره برداری از این تکنولوژی و یا همان تبدیل کابل های کواکسیال به دوربین های تحت شبکه استفاده کنیم ویژگی های محصول معرفی شده در بالا عبارت است از :
– نصب ساده و آسان و بدون نیاز به هرگونه تنظیمات نرم افزاری پیچیده
-امکان افزایش طول استفاده از تصاویر تا بیش از یک کیلومتر
– پشتیبانی از استاندارد های IEEE802.3 , IEEE802.3u
– پشتیبانی از کیفیت های تصویری تا ۱۲ مگاپیکسل
– پهنای بایند تا بیش از 1Gbps را پشتیابنی میکند.
– پشتیبانی از MDI/MDX در اصلاح بسته های شبکه ارسالی
شما براحتی می توانید با شرکت چشمان بیدار آریا تماس بگیرید و یا از طریق فروشگاه دوربین مدار بسته اقدام به خرید محصول مورد نیاز خود کنید.
آموزش استفاده از eoc در دوربین مدار بسته
نام دیگر تکنولوژی eoc محصول ePOE نیز میباشد که در برندهای داهوا و هایک ویزن نیز وجود دارد، فناوری نوآورانه ePoE داهوا یک راه حل plug-and-play برای انتقال نیرو و داده ها در فواصل طولانی از طریق اترنت یا کابل های کواکسیال ارائه می دهد که باعث کاهش زمان نصب و صرفه جویی در هزینه می شود.
استفاده از این تجهیز عملا آن کار بسیار ساده و راحتی می باشد؛ و تنها کافی است که شما اتصال های دو طرف کابل کواکسیال را با استفاده از کانکتور bnc به این تجهیز متصل نموده و در طرف مقابل نیز همین کار را انجام داده و دو طرف را به دوربین مدار بسته و دستگاه NVR یا Switch شبکه متصل کنید.
ولی برخی از الزامات و رعایت کردن نکات فنی که توسط نصاب دوربین مدار بسته می باید حتماً رعایت شود در استفاده از تجهیز EOC در نصب دوربین مدار بسته بسیار حائز اهمیت می باشد مانند اینکه حتماً کابل شما بدون هیچگونه قطعی و کاهش امپدانس بین دو طرف بی ان سی ها و با حداکثر اهم ۷۵ همراه باشد همچنین لازم است که حد فاصل بین دو تجهیز EOC تا جای ممکن از نویزهای برق سه فاز و سایر نویزهای EMC مانند الکتروموتور ها و یخچال های بزرگ دور باشد در این صورت نصب و راه اندازی تجهیز EOC برای نصاب دوربین مدار بسته عملاً کار سختی نمی باشد.
کلام آخر eoc در دوربین مدار بسته
تکنولوژی eoc در دوربین مدار بسته یک راهکار خلاقانه برای رفع محدودیتهایی که در پروژه های نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه ممکن است رخ بدهد، در شرکت چشمان بیدار آریا ما تجربه نصب و راه اندازی چندین پروژه در تهران را با استفاده از این تکنولوژی و مخصوصا تجهیز LR1000 برند داهوا را داریم در صورتی که نیاز به مشاوره توسط تیم تخصصی نصاب دوربین مدار بسته ما را دارید میتوانید از این خدمات ما بهره برداری کنید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...