منو

پورت sata چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل ساتا دوربین مداربسته

پورت sata چیست و چه کاربردی دارد؟

پورت SATA دارای کابل‌هایی طولانی و دارای 7 پین می‌باشند؛ این نوع کابل‌ها دارای دو سر مسطح و نازک هستند که یک سر آن به دستگاه ذخیره ساز همانند DVR و یا غیره متصل می‌شود و سر دیگر این پورت به دستگاهی مانند دستگاه مادربورد وصل میشود.پورت ساتا دارای سه نسخه متفاوت است که هرکدام نسبت به نسخه قبلی خود با کیفیت تر می‌باشد. در نسخه اول پورت ساتا سرعت انتقال داده 1.5 گیگابایت است؛ در نسخه دوم پورت ساتا سرعت انتقال داده تا 3 گیگابایت افزایش می‌یابد و در پیشرفته ترین نسخه پورت ساتا که نسخه سوم است سرعت انتقال داده تا به 6 گیگابایت میرسد.در این مقاله می خواهیم به سوال SATA چیست پاسخ دهیم.

فروشگاه دوربین مدار بسته
برای خرید تجهیزات جانبی از فروشگاه دوربین مدار بسته همین حالا کلیک کنید.
دوربین مدار بسته

SATA چیست

برای اینکه بفهمیم SATA چیست ابتدا باید بدانیم که معمولاً دستگاه‌های ضبط دوربین مدار بسته مانند DVR و NVR(دستگاه ویدیویی ضبط شبکه)دارای پورت‌هایی همچون SATA و ESATA هستند که از این پورت‌ها برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی دستگاه‌ها استفاده می‌شود و جایگزین مناسبی برای انواع هارد‌های موجود است که سرعت ذخیره‌سازی در این پورت‌ها از هارد‌های اینترنال نیز بیشتر است.با استفاده از پورت ساتا می‌توان سرعت انتقال داده‌ها را از ۱. ۵ تا ۶ گیگابایت افزایش داد با این حال سرعت انتقال داده‌ها در  پورت ESATA  نسبت به پورت ساتا به مراتب بیشتر است.تاریخچه کابل ساتا به این صورت است که کلمه SATA به معنی Serial Advanced Technology Attachment است که از آن برای انتقال فایل‌ها از برد اصلی به درایوها استفاده می‌کنند.قبل از پیدایش “پورت SATA” از پورت PATA استفاده می‌شد؛ در سال 2000 برای جلوگیری هزینه‌های گزاف و افزایش سرعت در انتقال داده‌ها پورت ساتا معرفی شد. پورت SATA و ESATA هر دو از پورت‌های استاندارد ATA سرچشمه می‌گیرند.بیشترین استفاده از کابل ساتا در رایانه‌ها و لبتاب‌های رو میزی است. در سال 2008 بالای 95 درصد رایانه ها دارای پورت ساتا بودند.

برای خرید و نصب دوربین مدار بسته به فروشگاه دوربین مدار بسته چشمان بیدار آریا مراجعه نمایید.

seta چیست

همه چیز درباره پورت SATA

انواع پورت SATA

  • ESATA
  • Micro SATA
  • پاور
  • براکت
  • پل
  • SATA EXPRESS
  • Low Profile SATA

ESATA چیست؟

حال که می دانیم sata چیست ،کلمه ESATA به معنی External SATA است که کارآیی این پورت همانند همان پورت SATA می‌باشد با این تفاوت که انتقال فایل‌ها از برد اصلی یا همان مادربورد بر روی هارد اکسترنال صورت می‌گیرد و سرعت انتقال از طریق پورت ESATA نسبت به پورت SATA بیشتر است.

برای تعمیر دوربین مدار بسته خود می توانید به چشمان بیدار آریا مراجعه نمایید.

 

تفاوت SATA و ESATA

حال که میدانیم “sata چیست” تفاوت آن را esata مطالعه خواهیم کرد.

  • تفاوت شکل ظاهری این دو پورت با یکدیگر.
  • کابل‌های ESATA بسیار باریک و طول آنها تا حدود 2 متر افزایش می‌یابد اما کابل‌های SATA؛ کابل‌هایی پهن و با طول حدود 1 سانتی‌متر هستند.
  • پورت SATA یک پورت داخلی است اما پورت ESATA یک پورت خارجی.
  • انتقال فایل‌ها از طریق SATA بر روی هارد معمولی صورت می‌گیرد اما اط زریق پورت ESATA بر روی هارد اکسترنال.
  • سرعت انتقال فایل‌ها در ESATA نسبت به SATA بیشتر است.

در آخر لازم به ذکر است که پورت‌های SATA و ESATA برق مورد نیاز برای انتقال داده‌ها را تامین نمی‌کنند.

استفاده درست از این کابل ها و پورت ها هنگام نصب از مهارت هایی است که نصاب دوربین مدار بسته از آن باید مطلع باشد.

تفاوت ESATA با USB

پورت ESATA از نظر شکل ظاهری بسیار شباهت به کابل USB دارد؛ از این رو شاید بسیاری تفاوت این دو را ندانند.

پورت ESATA معمولا بر روی لب تاب‌ها وجود دارد و با توجه به اینکه یک پورت خارجی محسوب می‌شود سرعت انتقال داده‌ها در آن نسبت به USB2 بالاتر است. وقتی یک دستگاه قابلیت اتصال کابل ESATA را داشته باشد به راحتی می‌توان کابل USB را نیز به آن متصل کرد.

seta چیست

seta چیست

IDE چیست؟

بعد از اینکه فهمیدیم sata چیست به مفهوم دیگری می پردازیم. IDE مخفف کلمه Integrated Drive Electronic است که نسخه قدیمی پورت SATA می‌باشد. کابل‌های SATA و ESATA بر اساس کابل IDE طراحی شده اند، از این پورت برای اتصال به دستگاه‌های ذخیره ساز قدیمی مانند هارد درایو و درایوهای نوری استفاده می‌شود.

 

تفاوت SATA و IDE

  • پورت IDE دارای 40 پین است اما پورت ساتا دارای 7 پین است.
  • پورت IDE ورژن قدیمی SATA است، از این رو کابل ساتا دارای پیچیدگی کمتری است.
  • سرعت انتقال داده در پورت سلتا بیشتر است.
  • سرعت انتقال داده در ساتا برابر با 150 مگابایت است و در IDE برابر با 33 مگابایت.
  • رابط IDE موازی است و رابط SATA پشت سرهم.

PATA چیست؟

PATA مخفف کلمه Parallel Advanced Technology Attachment است که رابط سیگنال در این کابل‎ها موازی است. طول این نوع از کابل‌ها بسیار دراز است و در طرح‌های 40 و 80 سیمی منتشر می‌شوند. کابل‌های PATA ؛ 40 سیمی دارای رنگ سیاه هستند و 80 سیمی دارای رنگ سیاه و آبی.

تفاوت SATA و PATA

  • سرعت انتقال داده در SATA بالاتر از PATA است.
  • انرژی مصرف شده در SATA کمتر از PATA است.
  • امکان اتصال چند هارد دیسک به پورت SATA وجود دارد در صورتیکه این ویژگی در PATA وجود ندارد.
  • امکان تعویض کابل ساتا در صورت داغ شدن دستگاه موجود است یعنی برای تعویض پورت ساتا نیاز نیست که دستگاه هارد خاموش شود در صورتیکه اگر در حین استفاده از پورت PATA ؛ دستگاه داغ کند باید برای تعویض پورت هارد دیسک را خاموش کنید.
  • سرعت انتقال در PATA برابر با 133 مگابایت است اما در نسخه اول پورت SATA سرعت انتقال برابر با 150 مگابایت است.

 

 

نقش کابل ساتا در سیستم های حفاظتی چیست؟

از آنجایی که تمامی دستگاه های ذخیره ساز نیازمند یک هارد، جهت ذخیره سازی تصاویر دوربین مدار بسته لازم است که حتماً ارتباط بین دستگاه دی وی آر و هارد ایجاد شود این ارتباط حتما توسط کابل ساتا انجام می‌شود تا تصاویر و اطلاعات از طریق این کابل بر روی هارد دوربین مداربسته ذخیره سازی شود.

یکی از مشکلاتی که همیشه باعث می شود که شما لازم است که کابل ساتا دستگاه دی وی آر خود را همیشه چک کنید این است که تصاویر ممکن است ضبط نشود علت این امر به علت جنس نامرغوب کابل سایت های استفاده شده در در تولید دستگاه دی وی آر می باشد که به مرور زمان آن و ایجاد سولفاته های الکترونیکی ای باعث از بین نرفته ارتباط خط و اتصال بین هارد میگردد.

 اگر نصاب دوربین مداربسته هستی به شما توصیه کابل های ساتا به رنگ نارنجی آرنج که مخصوص استفاده در سرورهای کامپیوتری می باشد استفاده کن زیرا کابل های ساتا به رنگ قرمز رمز برای کامپیوترهای شخصی و مصارفی است که زیاد مورد استفاده ندارد. 

 

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

0 محصول سبد خرید